От і прийшла справжня зима. За вікном літає сніжок, порипує під ногами від морозу… А вдома так тепло і затишно! Тепла ковдра, ароматний чай, ну а до чаю – щось солоденьке. А те все смачненьке, шоколадне чи з кремом таке калорійне! Я пропоную вам рецептик дуже смачнющого імбирного печива з житнього борошна. Воно не зовсім дієтичне, але значно корисніше і не таке калорійне, як випічка зі звичайного борошна.
Нам знадобиться:
- 4 склянки житнього борошна
- 1 склянка цукру
- 0,5 склянки води
- 2 ч.л меленого імбиру
- невеликий корінець свіжого імбиру
- 1ч.л. мускатного горіха
- 1 ч.л. кориці
- 1 апельсин
- 1 цедра лимона
- 200 гр вершкового масла
- дрібка солі
- 1 яйце
Рецепт приготування:
Для початку нам потрібно натерти цедру лимона та апельсина та покласти в окрему глибоку миску. До натертої цедри видушуємо сік апельсина. Сюди ж додаємо півсклянки цукру та півсклянки холодної води. Все перемішуємо. До цієї маси додаємо прянощі: 1 чайну ложку кориці, ложку мускатного горіха та 2 чайні ложки меленого імбиру. Свіжий корінчик імбиру очищуємо від шкірки та натираємо на дрібній тертці. Натертий імбир додаємо до нашої суміші з прянощами. Знову все перемішуємо і відставляємо в сторону.
Тепер беремося за тісто. В глибоку миску насипаємо 4 склянки борошна, додаємо щіпку солі та півсклянки цукру. Перемішуємо. Зверху на це все натираємо на грубій тертці вершкове масло. Воно має бути холодним, але не замерзлим! Вибиваємо сюди одне яйце. І сюди ж виливаємо нашу кашку з прянощів і цедри. Тепер треба замісити тісто. Тісто у нас готове, ми відкладаємо його на кілька хвилин відпочити.
Тепер готуємо деко для випікання. Змазуємо його маргарином чи маслом і зверху кладемо пергамент. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Нарешті розкатуємо наше тісто. Якщо ви більше любите пряники, то ваш лист тіста має бути товстим, якщо любите сухарики хрусткі – то тонким. Тісто треба розкатати так, щоб воно не порвалося. Тепер, за допомогою формочок і різних фігурок для печива формуємо наші імбирні смаколики.
Сформоване печиво викладаємо на деко, поколюємо кожне кінчиком виделки кілька разів і ставимо в духовку. Якщо тісто товсте , – випікаємо 10 хвилин і перевертаємо печиво іншим боком. І печемо ще 10 хвилин. Якщо тісто тонке, – печемо з кожної сторони всього по 8 хвилин. Слідкуємо, щоб не пригоріло!
Щоб печиво було цікавішим і мало гарний вигляд, за 5 хвилин до готовності відділіть білок від жовтка, кухонним пензликом помажте кожне печенько і посипте подрібненими грецькими горіхами. Або просто притрусіть цукровою пудрою.
Смачного! П.С і не забудьте готувати з любов’ю =)